Van fabrieksterrein naar city forest

Het voormalige Philipscomplex Strijp S is vanaf het begin deze eeuw getransformeerd in broedplaats van design en creativiteit. De wijk combineert revitalisatie van oude gebouwen met de bouw van bijzondere en duurzame panden. Het bouwplan S-west omvat de bouw van vier blokken met 235 woningen.

Du Pré verzorgde voor dit project de technische uitwerking van het terreinontwerp. Ook tekenen we voor de aanleg van het buitenterrein. In het voorjaar start op Strijp S ook de bouw van het imposante Trudo Vertical Forest. De Eindhovense woningcorporatie Trudo bouwt een 70 meter hoge toren die onderdak biedt aan 125 sociale huurappartementen én aan 125 volwassen bomen. Du Pré is vanaf de eerste ontwikkeling bij het bouwteam betrokken. Samen met het Italiaanse ontwerpteam van Boeri werkten we het groenplan uit.

Daarnaast hebben we me alle partners en de aannemer de technische uitwerking verzorgd. We zijn verheugd dat we de aanleg mogen verzorgen. Momenteel werken we aan een langjarig beheersvoorstel, waarmee we deze city forest tot groei en bloei brengen.

bron: https://www.dupre-groenprojecten.nl/post/van-fabrieksterrein-naar-city-forest
Scroll naar boven