Tree Mobility eigenaar Luck Dankers: ”Zo krijg je meer boom voor je geld”

INTERVIEW – Dat er grote voordelen zitten aan groen op bedrijventerreinen wordt steeds bekender. De lijst met voordelen lijkt eindeloos: het bevordert de biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. Daarnaast nodigt het uit tot bewegen en helpt het tegen stress. Luck Dankers (eigenaar Tree Mobility) denkt mee met bedrijventerreinen die aan de slag willen met een duurzame groene economie.

Vertel eens wat meer over Tree Mobility

”Tree Mobility is een initiatief van 3 energieke ondernemers zonder groene vingers maar met een groen hart. Er speelt een toenemend bewustzijn voor ons leef- en werkklimaat. Groen is belangrijk en wordt steeds belangrijker. Daar speelt het concept van Tree Mobility op in. Wij leveren jonge bomen in speciale bakken van Air-Pot® die eenvoudig te verplaatsen zijn. Zo krijgen bouwlocaties of braakliggende plekken op bedrijventerreinen vanaf de start een groenere uitstraling. Na oplevering van het project zijn deze jonge bomen al flink gegroeid en kunnen ze direct geplaatst worden op hun blijvende stek. ” legt Luck uit. In de tussenliggende tijd krijgen ze alle aandacht en zorg van Tree Mobility om ze in hun eerste levensfase goed op weg te helpen. Rendabel voor investeerders, maar ook overheden, bewoners en de omgeving zijn er blij mee.

Staat duurzaamheid al voldoende op de agenda bij bedrijventerreinen?

”Er zit zeker een stijgende lijn in, mede doordat steeds duidelijker wordt dat een groene (werk)omgeving een goede investering is. Bij onze bomen is het rendement op die investering nog groter doordat wij meer boom kunnen kweken in dezelfde tijd dan klassieke boomkwekerijen. Dit zorgt voor lagere aanschafkosten en tegelijkertijd een hogere kwaliteit. Onze bomen hebben namelijk 500% meer wortels en hebben nauwelijks uitval. Normaal is dit ongeveer 25%. Zo krijg je meer boom voor je geld. Plus, het is ook nog eens een stuk duurzamer.”

Hoe kan Tree Mobility bedrijventerreinen helpen om stappen te zetten op het gebied van een duurzame economie?

”Hoe meer groen hoe beter. Grauwe, grijze bedrijventerreinen vol met asfalt zijn slecht voor klimaat, natuur en gezondheid. Dus heb je op je eigen terrein ruimte om mobiele bomen te kweken? Doen! Je kunt ze altijd nog verplaatsen naar hun vaste stek. Maar ook gezamenlijk met je buren of het parkmanagement is het een perfecte uitkomst.” Stel je eens voor: verlaten, grijze plekken op bedrijventerreinen omgetoverd tot (tijdelijke) kweekbossen. Let’s go green!

 

Wil je meer weten over Tree Mobility? Of gewoon even een boompje opzetten? Ook goed! Mail, bel of app en dan komen ze graag een keer kennismaken.
Ben je nieuwsgierig naar de projecten die Tree Mobility heeft gerealiseerd? Bekijk hier de impressie! 

Scroll naar boven