SPARQ360

De kracht van de collectieve intelligentie voor duurzame samenwerking

Voor meer dan 50.000 bedrijven in Europa wordt de CSRD wet (Corporate Sustainable Reporting Directive) vanaf 2025 een verplichting. Deze nieuwe wet heeft echter ook impact op vele kleinere en grotere toeleveranciers en stelt nieuwe strenge eisen op het vlak van duurzaam ondernemen. Het is voor veel organisaties en bedrijven een uitdaging om in te schatten wat dit betekent en een zoektocht naar een effectieve en efficiënte programmatische aanpak. Voor individuele bedrijven en als onderdeel van een groter systeem (bijvoorbeeld industriegebieden) is Sparq360 dé sparringspartner op dit gebied.

SPARQ360 helpt bedrijven, collectieven en overheden met het opstellen en implementeren van duurzaamheid programma’s door gebruik te maken van de aanwezige kennis, ervaring en expertise.  Hierin hebben wij jarenlange internationale ervaring. Onze unieke methodologie, de SPARQ360 Value CircleTM zorgt ervoor dat mensen beter worden betrokken, geïnspireerd en de collectieve kennis en ervaring maximaal wordt benut. Dit gebeurt door de sterke combinatie van vakkennis, innovatieve software en bewezen processen leidt tot een effectievere projectimplementatie, het delen van successen en maximale transparantie.

Actueel

Onze voordelen

Kennis van de markt, uw sector en duurzaamheid

SPARQ360 is gespecialiseerd in duurzaamheid en supply chain uitdagingen. We kunnen deze kennis en ervaring apart en in combinatie toepassen. Onze duurzaamheidsprogramma’s kunnen toegepast worden in alle sectoren en bedrijfsgroottes. De oplossingen worden aangepast aan uw sector en bedrijfssituatie. Of u aan het begin staat van uw duurzaamheidsreis, of al verder gevorderd bent en wilt versnellen, maar ook als u aan de nieuwe CSRD of specifieke klanteisen moet voldoen. Wij helpen effectief plannen om te zetten in resultaten.  SPARQ360 levert maatwerk voor uw sector en situatie.

SPARQ360 activeert de collectieve intelligentie van mensen

Samenwerking is het toverwoord bij succesvolle duurzaamheid programma’s en projecten. Leren van elkaar en gezamenlijk ideeën generen, verbeteren en implementeren. Het klinkt eenvoudig, maar is vaak complex. Zeker in een situatie waarbij meerdere bedrijven of overheden betrokken zijn, is het veranderkundige aspect cruciaal. Industrieterreinen zijn hiervan een goed voorbeeld. Bij SPARQ360 geloven we dat de beste ideeën vaak zitten in de hoofden van degenen die het dichtst bij de uitdagingen staan. Samenwerking werkt alleen als er een gezamenlijk en individueel belang is.

Wereldwijd netwerk en team met ervaren consultants en ervaringsdeskundigen

Wanneer u samenwerkt met SPARQ360, krijgt u toegang tot een team van gepassioneerde experts die toegewijd zijn aan uw succes. We begrijpen dat elke organisatie uniek is en we stemmen onze oplossingen af op uw specifieke behoeften. Wij begeleiden u in iedere stap, van de eerste ideeënfase tot het implementeren en opschalen van uw projecten.

Tastbare resultaten

Maar het gaat niet alleen om samenwerking en inclusiviteit. Het gaat ook om het leveren van tastbare resultaten. Duurzaamheidsprogramma’s kunnen alleen slagen met de juiste kennis en begeleiding. Hier zit onze expertise en ervaring. Door onze nauwgezette analyse en implementatie maximaliseren we de resultaten en zorgen we voor impactvol, transparant en meetbaar proces/traject voor alle belanghebbenden.

Oplossingen & tools naadloos verbonden

Voor samenwerkingsverbanden en grotere organisaties zijn onze dialoog en ideation tools de oplossingen om in elke sector effectiever gezamenlijke resultaten te behalen.
Structuur en transparantie zijn noodzakelijk. Inspiratie en communicatie een must.  Met deze filosofie als leidraad, hebben we unieke methoden en geavanceerde technologie ontwikkeld die de collectie kennis van onze klanten en SPARQ360 ervaringsdeskundigen integreert.

Een unieke combinatie van mensen, processen en technologie identificeert kansen, ontwerpt toekomstbestendige strategieën en implementeert de oplossingen op een effectieve manier.

Dit alles naadloos verbonden binnen een uniek model en platform.

Onze werkwijze

  1. De module INITIATE richt zich op het ontwikkelen van een duurzaamheidstrategie volgens de EU CSRD richtlijnen. Dit is een basis voor een duurzaamheid programma en de verplichte jaarlijkse CSRD-rapportage.
  2. De module ACCELERATE richt zich op het succesvol implementeren van een duurzaamheidstrategie met het betrekken van alle interne en externe belanghebbenden. Ook het verzamelen van alle benodigde data voor verplichte CSRD-rapportages waaronder CO2 scope 1,2 en 3 rapportages wordt ondersteund. De softwareoplossingen SPARQ360 Dialoog en SPARQ360 Ideation verbeteren de samenwerking in en effectiviteit van (collectieve) duurzaamheidsprogramma’s.
  3. De module OPERATE biedt de mogelijkheid om een lange termijn supportprogramma op te stellen voor bedrijven en collectieven, die geen eigen kennis op het vlak van duurzaamheid en CSRD in huis hebben. SPARQ360 fungeert hierbij als een uitbestede duurzaamheidsspecialist.

Bedrijventerreinen waar wij actief zijn

Helmond

Ekkersrijt

Son

Venlo

Scroll naar boven