NEN-Norm ‘Witte daken’

Klink goed, die witte daken. Maar hoe zit dat met de gevraagde NEN-normen? Volgens NEN2767 worden ‘levels’ afgegeven voor gebouw-onderdelen. Welk level – conform NEN2767 – heeft het dak zodra deze is behandeld door middel van de witte coating van LelyCoatings?

Het antwoord is heel simpel: met de applicatie van de coating creëer je een nieuw dak. Dit betekent dus dat volgens de NEN2762 dit beoordeeld wordt als level 1. Het beste level dus.

  • Met de applicatie van de coating creëer je een nieuw dak, een naadloze afwerking en een reflectiewaarde van 95 – volgens de NEN2762 zou dit beoordeeld worden als level 1
  • Na afloop van 10 jaar en een hernieuwde inspectie onder NEN2767 zou dit nog steeds beoordeeld worden als level 1 onder de conditie dat het dak 1x per jaar professioneel wordt schoongemaakt.
  • Het enige wat verandert aan de coating is dat de glansgraad iets terugloopt over de levensduur naar 85-90
  • Schoonmaken zorgt ervoor dat vuilneerslag, stof, zand etc. van de coating wordt verwijderd – ook om het dak optisch in topconditie te houden
  • Naast de naadloze (daarmee waterdichte) afwerking komt er ook nog het verkoelende effect bij wat zonnepanelen beter laat presteren en minder opwarming in onderliggende ruimtes veroorzaakt (verschil in de zomer is 40 graden tussen een zwart bitumen dak en onze hoog reflectieve coating)
  • Door gebruik te maken van de oude dak-situatie als onderlaag wordt ook afval vermeden

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw dak? Neem contact met ons op!

 

Scroll naar boven