Doe mij maar een wit dak!

Lely Coatings levert passende verf- en coatingsystemen plus toebehoren voor vrijwel alle ondergronden. Wat daar duurzaam en onderscheidend aan is? Onder andere onze Silicone Roofing TG. De ambitie is heel simpel: de 66.000 voetbalvelden aan zwarte daken die Nederland telt wit maken!

Wit, waarom? Omdat dit zowel meer energie opwekt als energie bespaard. Maar dat niet alleen. Het verlengt ook de levensduur van het dak met +25 jaar, is waterdicht én draagt door de reflectie bij aan een co2 reductie. ‘’Hoe kan één coating dit allemaal doen? Is het zo makkelijk om te verduurzamen?’’ hoor ik je denken. Heel eerlijk: ja, het is zo makkelijk.

De duurzame witte coating voor platte daken wordt aangebracht over de bestaande (tot 30 jaar oude) situatie, waardoor het nog 25+ jaar mee kan. Milieuvriendelijk, naadvrij en waterdicht, waardoor je ook nog eens lagere reparatie en onderhoudskosten hebt aan je pand.

Actueel

De voordelen van de witte coating van Lely Coatings

ENERGIE BESPAREN

Een zwart bitumen dak bereikt op zomerdagen een temperatuur van wel 80 graden Celsius. Niet alleen vallen de mussen bij deze temperaturen van het dak, ook de medewerkers in het pand hebben last van deze hitte. Door onze coating kun je de temperatuur van 80 graden verlagen naar 40 graden. De airco kan omlaag.

ENERGIE OPWEKKEN

Niet alleen jouw medewerkers kunnen overhit raken op hete zomerdagen, ook jouw zonnepanelen zijn niet blij met extreme hitte. Het is bewezen dat zonnepanelen meer rendement hebben wanneer zij liggen op een koele ondergrond. Op deze manier kan iedereen beter zijn werk doen.
 

ZONREFLECTIE

Onze coating reflecteert het zonlicht. Door de 95% reflectie van witte roofcoating houden gebouwen de warmte niet vast. Vooral in steden en op bedrijventerreinen die door bebouwing snel opwarmen biedt de coating een uitstekende oplossing voor een aangenamer klimaat. Ideaal om het Urban Heat Island Effect te voorkomen.

ENERGIE BESPAREN

Platte daken zijn naast zonnepanelen ook ideaal voor groen op dak. Een groen dak vangt water op, biedt voedsel voor insecten en draagt bij aan een prettige leefomgeving. Wist je dat onze coating zeer geschikt is als ondergrond voor groen op dak? Op deze manier kun je een nog grotere temperatuurverlaging verwachten.

GROEN OP DAK

Door gebruik te maken van de oude daksituatie als onderlaag wordt ook afval vermeden. Daarnaast is onze coating zo gemaakt dat het na gebruik gerecycled kan worden. Dit betekent dat de coating van het dak gescheiden kan worden en opnieuw als grondstof gebruikt kan worden. Een circulair product.

VERSCHILLENDE TINTEN

De coating hoeft niet verblindend te zijn voor wie op het dak kijkt. Witte dakbedekking reflecteert, maar dit gebeurt gelukkig ook in andere kleuren dan spierwit. Verschillende tinten wit en grijs behoren tot de collectie. De buren hoeven dus geen zonnebrillen aan te schaffen om hun werk te doen.

Revolutionaire Silicone Roofing TG

Voor welke daken is de witte coating geschikt?
De Silicone Roofing TG kan worden aangebracht op bitumen daken. Maar ook op EPDM dakbedekking is de coating zeer geschikt. Het verlengt de levensduur van het dak met 25 jaar. Wanneer je dit bekijkt vanuit financieel oogpunt: het volledig vervangen van een dak is een stuk prijziger dan het dak coaten met de Silicone Roofing TG. Een return on investment is snel gerealiseerd.

Waar is de Silicone Roofing TG uit gemaakt?
De coating is gemaakt van een silicone bindmiddel die is vervaardigd uit silicium. Silicium bestaat uit zand wat één van de meest voorkomende grondstoffen is op de wereld. Ook nog eens duurzaam dus.

Van voorbereiding tot garantie

Overweeg jij om jouw dak wit te maken met de Silicon Coating? Top, daar ga je zeker geen spijt van krijgen. Lagere temperaturen, meer rendement van airco en zonnepanelen, langere levensduur van het dak, recyclebaar, co2 reductie, de lijst van voordelen is eindeloos. Weet je alleen niet zeker of jouw dak geschikt is? Lely coatings adviseert je hier graag over.

Garantieperiode? Wanneer Lely Coatings de coating verzorgt geven ze een productgarantie van wel 10 jaar met een levensverwachting van 25 jaar. Daarna kun je de verwachte levensduur nog eens met 25 jaar verlengen – door een extra laag coating aan te brengen.

Bedrijventerreinen waar Lely Coatings actief is

De Hurk

Eindhoven

De Run

Veldhoven

Rietvelden

's Hertogenbosch

Media

NEN-Norm ‘Witte daken’

Klink goed, die witte daken. Maar hoe zit dat met de gevraagde NEN-normen? Volgens NEN2767 worden ‘levels’ afgegeven voor gebouw-onderdelen. Welk level – conform NEN2767... Verder lezen

Scroll naar boven