Kern van de aanpak en strategie collectieve energieoplossingen Moerdijk

et nieuws staat dagelijks vol met goede initiatieven en ideeën op het gebied van duurzaamheid en economische ontwikkeling. Je kunt social media niet openen of iemand knipt ergens een groen lintje door en belooft groene bergen. Toch horen we vaak weinig meer van die goede initiatieven en ideeën. De meeste mensen,  bedrijven en overheden willen heel graag een duurzame economie, maar blijven haken op het moment dat het geconcretiseerd moet worden.Dit maakt de aanpak die Havenbedrijf Moerdijk samen met de Gemeente Moerdijk gaat uitvoeren op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk des te unieker! Actiegericht werken. ‘Er-op af’ en meteen concreet worden. Niet schouwen, maar bouwen, zoals wij dat bij VNO-NCW Co-creatie noemen.

Aanpak en strategie duurzame economie Moerdijk

Foto: Omroep Brabant

Hoe gaan wij doen, wat andere initiatieven niet lukt? Het begint bij ons bij het verkennen van kansrijke acties en oplossingsrichtingen. Hierop worden samenwerkingen georganiseerd voor actie, voor zowel de korte als de lange termijn. Dit moet uiteraard aansluiten op ieders bedrijfsstrategie. Wie pakt welke verantwoordelijkheid en wat ga je concreet bijdragen? Concrete vragen waar we samen met de bedrijven en ondernemers antwoord op gaan geven.

Er wordt samen gekeken naar collectieve oplossingen, met de focus op energie zoals bijvoorbeeld een lokaal energienetwerk. Hier kunnen alle verschillende bedrijven en ondernemers op aanhaken en hun steentje in bijdragen. Het gaat om een gebiedsgerichte aanpak waar iedereen onderdeel van kan uitmaken.

U heeft geluk, want wij zoeken nog enthousiaste bedrijven en ondernemers die in de voorhoede mee willen werken aan deze aanpak.
Wilt u dit niet missen? Neem contact met ons op!

Contact

Aanspreekpunt voor dit project bij VNO-NCW Co-creatie is Bart Litjens (073-6587081 of b.litjens@samenmeerrealiseren.nl)

Vanuit de opdrachtgevers zijn betrokken: Annemiek Govaart (a.govaart@portofmoerdijk.n) van Havenbedrijf Moerdijk,  Sander Eland (Sander.Eland@moerdijk.nl) namens Gemeente Moerdijk en Yvonne Boerakker (YBoerakker@brabant.nl) vanuit de Provincie Noord-Brabant.

Samen realiseren we meer.

Scroll naar boven