Samenwerking op De Hurk grootste goed in voorbereiding op local energy hub

Op het bruisende bedrijventerrein De Hurk wordt samengewerkt om een lokale energiehub te vormen. Geri Wijnen, projectmanager Duurzame Economie bij VNO-NCW Co-creatie, loopt voorop in dit innovatieve streven.

Met meer dan 500 vastgoedeigenaren, 600 vastgoedobjecten en 1200 inschrijvingen van de Kamer van Koophandel is De Hurk een belangrijk en zakelijk knooppunt in de regio. Met dit uitgebreide netwerk van bedrijven en vastgoedeigenaren is een zorgvuldig actieplan opgesteld om energiebesparing en netwerkcongestie aan te pakken.

Geri Wijnen vat de essentie van het plan samen: “Aan de ene kant richt het plan zich op wat je in je eigen bedrijf kunt doen om energie te besparen. Aan de andere kant kijken we naar de collectieve mogelijkheden, direct gekoppeld aan de situatie van netcongestie die echt urgentie geeft. En daar zijn we vervolgens de eerste stappen in gaan zetten.”

Meer dan 100 bedrijven en vastgoedeigenaren hebben hun handen al uit de mouwen gestoken om deze visie werkelijkheid te laten worden. De synergie tussen verschillende entiteiten - van technologie- en energieleveranciers tot gemeenten en lokale organisaties - is niet alleen gewenst, maar is ook noodzakelijk voor de realisatie van dit project.

Lees hier het hele artikel over het uitgebreide actieplan, de uitdagingen, de strategische oplossingen en de inzet van alle betrokken partijen.

 

Scroll naar boven