Samenwerken is de sleutel voor een duurzamere toekomst

Vertel eens wat meer over SPARQ360

Sparq360 is in 2016 opgericht met het doel om de kennis van medewerkers beter te benutten, hen te motiveren en te betrekken. Onze initiële focus lag op supply chain organisaties, maar werd al snel uitgebreid naar andere sectoren. Inmiddels zijn we met 50 consultants actief in vele landen en hebben we kantoren in NL, DE en USA. Al snel werd ons het belang van duurzaamheid duidelijk en hebben we onze kennis en oplossingen ingezet voor duurzaamheid. We weten als geen ander dat samenwerking key is voor succesvolle duurzaamheidsprogramma’s. We richten ons nu op het verbeteren van individuele en collectieve duurzaamheidprogramma’s. De vraag is enorm, zeker nu met de nieuwe EU CSRD wet in aantocht.

Staat duurzaamheid al voldoende op de agenda bij bedrijventerreinen?

Het begint langzaam te komen. Ideeën zijn er genoeg, maar deze blijven veel te vaak hangen. Ideeën collectief implementeren is vaak een uitdaging omdat structuren en tools daarvoor niet zijn ingericht en de men onvoldoende betrokken wordt en daadkracht ontbreekt. Wij zien dat de agendering zich vaak beperkt tot de duurzaamheidsmanager en de staf, maar zijn ervan overtuigd dat voor de benodigde impact de medewerkers betrokken dienen te worden.

Wat is jullie toegevoegde waarde? Welk probleem lossen jullie op?

We verbinden de bedrijven op een bedrijventerrein op een transparante manier en hebben een innovatie manier om uit te vinden wat echt belangrijk is voor de bedrijven. We inspireren bedrijven, bieden structuur en creëren maximale transparantie waardoor betrokkenheid wordt vergroot en er echt actie komt. Bovendien leren de bedrijven hierbij veel van elkaar.

Heb je een mooie voorbeeld? Een mooie anekdote?

We hebben het meegemaakt dat 3 bedrijven die bijna naast elkaar zaten, elk aan eenzelfde duurzaamheidsinitiatief werkte, zonder dat ze het van elkaar wisten en er veel tijd in staken met wisselende resultaten. Middels onze oplossing werd dit heel snel duidelijk en werden de koppen snel bij elkaar gestoken en een gezamenlijke oplossing bedacht en geïmplementeerd. Vervolgens werd dit beschikbaar gesteld voor andere bedrijven als ‘best practice’ en daarmee de impact vergroot.

Hoe kunnen jullie helpen om stappen te zetten op het gebied van een duurzame economie?

Het mooie van duurzaamheid is dat het een van de weinige onderwerpen is, waar bedrijven de kennis en ervaring over willen delen. Dat is niet vaak het geval. Sterker nog, de meeste bedrijven zijn trots als ze een duurzame bijdrage kunnen leveren.  Wij bundelen die collectieve intelligentie en accelereren daarmee de verduurzaming en samenwerking binnen collectieven.

 

 

We kunnen zoveel meer als we onze krachten bundelen en luisteren naar onze mensen. Daarmee willen wij als SPARQ360 ons deel bijdragen aan een betere wereld.

Scroll naar boven