Meer dan alleen architectuur

FD Architecten is een Brabants duurzaam familiebedrijf dat al 50 jaar ervaring heeft met het maken van betaalbare, duurzame gebouwen en het verduurzamen van bestaande gebouwen.

Als integraal architectenbureau heeft FD Architecten alle ontwerp- en uitvoeringstrajecten in huis of in ieder geval binnen hun netwerk. Of je nou wilt verbouwen, (nieuw)bouwen, verduurzamen of hergebruiken: FD Architecten is de juiste partner voor een groene start.

Welke vaste architectuurstijl zij hanteren? Geen. Iedere opdracht is uniek. Elk gebouw is maatwerk toegespitst op uw wensen. Zo creëren ze meerwaarde voor u.

Actueel

FD Architecten helpt jou met

VERDUURZAAMHEIDSSCAN

Hoe kan ik mijn gebouw of bedrijventerrein het beste verduurzamen? Een algemene vraag, die FD Architecten heel goed samen met jou kan concretiseren. Waar is er ruimte voor meer groen? Hoe is de huidige situatie ingericht? Welk energielabel heeft het gebouw? Nieuwbouw of verbouw? Allemaal vragen waar samen uitgebreid naar gekeken wordt.

ADVIES & AMBITIE

Aan de hand van de bestaande situatie kijken ze bij FD Architecten samen met jou naar de toekomst. Wat is er allemaal nodig om een gebouw, bedrijventerrein of openbare ruimte te verduurzamen? Of je nou wilt verbouwen, uitbreiden, slopen of hergebruiken: FD architecten bepaalt samen met jou de ambitie binnen het gewenste budget.

ONTWERP

Op basis van het advies en de ambitie van de opdrachtgever gaat FD Architecten aan de slag met een ontwerp. In hun achterhoofd werken zij altijd met duurzame ontwerp-principes. ‘Ontwerpen met de natuur’ is er daar 1 van. Maar ook circulariteit, natuurlijke materialen en toekomstbestendigheid zijn daar belangrijke onderdelen in.

Ontwerpen met de natuur

Eén van de belangrijkste ontwerp-principes die FD Architecten hanteert is: ontwerpen met de natuur. Het gaat hier voornamelijk om het gebruik van natuurlijke materialen, circulariteit en toekomstbestendigheid.

Na het maken van de verduusrzamingsscan (wat is de huidige situatie?) wordt heel praktisch ingezoomd op verbetering. Dit gaat verder dan een ”meer planten” advies. Architectuur gaat ook over economische voordelen, energiebesparing, klimaatadaptatie en gezondheid & welzijn.

De visie van FD Architecten bestaat dan ook logischerwijs uit iets wat zij ‘perspectief’ noemen.  ”Samen zullen we er voor moeten zorgen dat iedereen na ons er net zoveel van kan gebruiken en genieten als wij dat nu nog kunnen.”

Duurzaam en circulair als kernwaarden

Verduurzamen begint bij het goede voorbeeld geven. Dat nemen ze bij FD Architecten heel letterlijk. Niet alleen voor hun opdrachtgevers maken ze prachtige, duurzame en toekomstbestendige ontwerpen, ook hebben ze onlangs hun eigen kantoorpand gerenoveerd.

Eén van de leuke voorbeelden binnen dit renovatieproject zijn de kozijnen. De ‘oude’ stalen kozijnen waren meer dan 40 jaar oud en bovendien lek. In plaats van de kozijnen volledig te vervangen heeft FD Architecten contact gezocht met de fabrikant. Samen hebben ze een duurzame oplossing gevonden. De bestaande kozijnen konden hierdoor blijven zitten (over circulariteit gesproken), er is triple glas ingezet (energiebesparing) en er is een isolator opgezet voor de juiste afwerking.

Welk verduurzamingsvraagstuk je ook hebt op jouw bedrijventerrein, FD Architecten biedt de oplossing.

Bedrijventerreinen waar FD Architecten actief is

De Hurk

Eindhoven

De Run

Veldhoven

Rietvelden

's Hertogenbosch

Media

Scroll naar boven