Afvalmanagement: een economische kijk op afval

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er nou precies staat op de factuur van de afvalinzamelaar die je maandelijks ontvangt? Waar betaal je eigenlijk voor? En wat is de waarde van je bedrijfsafval? Je gelooft het bijna niet, maar in wel 95% van de situaties kun je gemakkelijk honderden euro’s per maand besparen. Door slim te analyseren, sorteren en inzamelen kan Afvalwijzer.com je helpen om binnen lopende overeenkomsten met de inzamelaar snelle stappen te zetten op het gebied van kostenbesparing en een duurzame economie.

Anders denken, de klant centraal stellen en uitleggen hoe, wat en waarom. Belangrijke uitgangspunten waar ze bij Afvalwijzer.com naar handelen. Je vindt het zelfs terug in het logo: het milieukeurmerk binnenstebuiten, met de klant centraal.

Dynamische afvalinzameling: Afvalwijzer gelooft dat slimme logistiek een forse kostenbesparing en brandstof uitspaart. Want waarom rijden afvalinzamelaars in deze tijd van torenhoge brandstofprijzen hun ‘vaste’ route naar containers die praktisch leeg zijn? Vragen waar Afvalwijzer.com niet alleen antwoord op geeft, maar het ook nog eens weet hoe het beter kan. Want er is meer verkrijgbaar dan het standaard portfolio van een inzamelaar die leiden tot een efficient inzamelmodel.

Actueel

Afvalwijzer.com helpt jou met

ANALYSE

Bij Afvalwijzer.com zijn ze dol op data! Want geld besparen begint bij het analyseren van jouw afvalsituatie. Wat betaal je, hoe bied je het afval aan, wat is het volume van de container en hoe vaak wordt deze opgehaald? Deze data analyseren zij niet alleen, ze leggen het ook nog in begrijpelijke taal uit.

ONAFHANKELIJK ADVIES

Uit de analyse komt een onafhankelijk advies. Of het nou gaat over afvalreductie of afvalrecycling, Afvalwijzer.com werkt transparant, zonder een dubbele agenda of onderlinge prijsafspraken. Afvalwijzer.com betaalt zich terug door de besparingen die ze opbrengen. Geen investering, maar direct opbrengsten.

ZONREFLECTIE

Afval heeft waarde. Het materiaal dat jouw onderneming verlaat, kan een grondstof zijn voor een ander bedrijf. Door afvalreductie en recycling wordt voorkomen dat grondstoffen uitputten en wordt er enorm veel energie bespaard. Zo onderneem je duurzaam, bespaar je kosten én draag je bij aan de circulaire economie.

Analyseer het verleden, ontwerp de toekomst

Wist je dat je tot wel 70% aan kosten kunt besparen door afvalmanagement slim toe te passen?

Na de analyse van de factuur weet Afvalwijzer.com precies waar de focus ligt op het besparen van jouw afvalkosten. Afvalwijzer.com werkt hierbij onder andere met afvalsensoren van Enevo en maatwerk afvalpersen.

De afvalsensoren van Enevo worden geplaatst in containers en berekenen precies wanneer de container vol is en klaar om opgehaald te worden. Zo voorkom je niet alleen nutteloze ritten van de inzamelaar en onnodige uitstoot van CO-2, maar ga jij ook minder betalen.

Inzichtelijk, efficiënt en transparant

Afvalwijzer.com maakt het inzamelen van afval in de breedste zin van het woord meetbaar en inzichtelijk. Dit doen zij geheel onafhankelijk.

Afvalwijzer.com betaalt zichzelf terug door de besparing die zij opleveren. Ideaal, want zonder investering kun je toch geld verdienen voor verdere investeringen in verduurzamingsmaatregelingen, zoals misschien wel zonnepanelen of groen op dak.

Het mooiste is dat het niet alleen kostenbesparend is, maar je draagt als onderneming of parkmanagement ook nog eens je steentje bij aan een circulaire economie. Afvalreductie en recycling zorgen onder andere voor minder gebruik van grondstoffen, je vermindert de uitstoot van co2 en draagt bij aan een schoner milieu. Een win-win!

Bedrijventerreinen waar Afvalwijzer.com actief is

De Hurk

Eindhoven

De Run

Veldhoven

Rietvelden

's Hertogenbosch

Media

Scroll naar boven