1 febr 2022 – Vergroening van bedrijventerrein de Hurk

Even achter je bureau vandaan om een frisse neus te halen of tijdens de lunch even je benen strekken met je collega. Je ziet de hele dag mensen wandelen over bedrijventerreinen. Want de hele dag binnen zitten achter een computer is niet meer van deze tijd. Tijd om die wandelroute eens onder de loep te nemen.

Vanuit de deelopgave Vergroening van VNO-NCW Co-creatie is bij verschillende bedrijven en partijen de wens ontstaan om op bedrijventerrein De Hurk een groene wandelroute te maken. Want als je dan toch even naar buiten gaat, is het veel leuker en gezonder om dat te doen in een groenere omgeving.

Naar aanleiding van de schouw in september 2021, waar we met koplopende bedrijven over het terrein hebben gefietst om te kijken waar verbetering mogelijk was, kwam het idee waar iedereen enthousiast van werd: een wandelroute (rondje of achtje) van ca. 2 tot 4 km met groene, duurzame elementen. Dit is niet alleen goed voor onze vitaliteit, maar het heeft ook een positieve invloed op de uitstraling van De Hurk. Daarnaast vermindert de hittestress én draagt het bij aan wateropvang. Een win-win situatie.

Om die reden heeft Peter van den Hurk (ISERO B.V.) zijn vaste wandelroute onder de loep genomen en zijn we met verschillende partijen gaan schetsen. Op dinsdag 1 februari hebben we de expertise van Tree Mobility en Du Pré Groenprojecten ingeroepen om de mogelijkheden te bekijken. Deze twee duurzame partijen gaan ons helpen om De Hurk groener én duurzamer te maken.

De schetsen worden komende weken verder uitgewerkt en voorgelegd aan de specialisten van de afdelingen Groen en Water van de Gemeente Eindhoven. De volgende stap is om betrokken bedrijven te betrekken bij de uiteindelijke realisatie.

*Dinsdag 1 februari was helaas een van de meest grauwe en grijze dagen van dit jaar zoals te zien is op de foto.
Wij kijken nu al uit naar het voorjaar, wanneer de resultaten extra goed zichtbaar zullen zijn.

 

Scroll naar boven